Amsterdam
Zuid

Onze locatie in Amsterdam-Zuid

Geulstraat 24
1078 LA Amsterdam
020 672 1275
zuid@knusthuys.nl

Kinderdagverblijf Amsterdam-Zuid

Knus Thuys Zuid kenmerkt zich door antroposofische invloeden zoals verteltafel, ronde vormen, grote kinderen die zelf hun materialen kunnen pakken. Pedagogiek is voor ons zeer belangrijk: het kind laten leren door een combinatie van herhalen en door nieuwe impulsen (contact, aandacht, woorden, materialen) aan te reiken. Dit alles op een speelse manier: plezier staat voorop!

Bij de ontwikkeling van het kind letten we erop dat we het kind het zelf laten proberen, talenten zien, activiteiten aanreiken voor de motoriek (zintuigelijk/fijne/grove), taalverrijking en sociale interactie. We geven op een positieve manier het gewenste gedrag aan.

Op vaste momenten bieden we spel- of rustmomenten aan waardoor een dag voorspelbaar wordt. Binnen die voorspelbaarheid kan een kind aangeven wat het zou willen. Zo geven we ruimte binnen grenzen.

Speelhoeken zijn er voor het bevorderen van de concentratie: een auto/trein hoek of een huishoek waar ze lekker in kunnen zitten met hun eigen materialen. Puzzel/lego; eigenlijk teveel om op te noemen. Er is veel aandacht voor het voorlezen. Een speciale kast hebben we hiervoor laten maken voor nog meer beleving met een seizoenstafel en een lekkere plek om voor te lezen. Voor de motoriek hebben we Piklermaterialen, dansen, klimmen, bewegen, maar ook verven, tekenen. Ook de zintuiglijke ontwikkeling krijgt zeker de aandacht: ontdekken maar!

In de tuin hebben we voor een groot deel kunstgras waar ze lekker kunnen fietsen of andere activiteit kunnen doen. Ook hebben we een zandbak en een modderkeuken en een babygedeelte. De deuren van de groep staan vaak open en ze kunnen zelf even naar buiten als ze dat willen (lopers). Er wordt op hen gelet omdat de groepsruimte aan de tuin is.

Voor de baby’s (niet lopers) splitsen we op gezette tijden de groep zodat ze in alle rust de dag kunnen beleven in een aparte ruimte. De materialen in die ruimte zijn op de kleintjes gericht.

Onze slaapkamer is aangrenzend aan de ruimtes. We hebben hier kindveilige bedden met aerosleep voor de kleintjes en een babyfoon/camera voor de toezicht.

Andere voorbeelden van veiligheid en gezondheid zijn o.a. dat we de wet- en regelgeving volgen en we graag gebruik maken van wat (technisch) mogelijk is: bijdragen aan de hygiёne door het dragen van overschoenen bij het betreden van de groepen, co2 meters en temperaturen van het eten voor de gezondheid en voor de veiligheid: camera’s, vingerbeveiligers, eigenlijk alles om de dag zo aangenaam en plezierig te maken.

Dagelijks bieden we tussen de middag een warme, gezonde maaltijd aan naast ander (letten op minder suikers) gezond eten.